ExpressVPN:s funktion Smart position väljer automatiskt den bästa VPN-positionen för dig med hjälp av anonyma parametrar som nedladdningshastighet, fördröjning och avstånd.

Observera: Ifall du inte vill använda Smart position kan du istället ansluta till någon av våra  VPN-servrar i 105 länder.

Gå direkt till…

När bör man använda Smart position?
Så ansluter du till en Smart position
Anslut till en annan serverpositon

När bör man använda Smart position?

Du rekommenderas att använda Smart position om du:

• Vill ha en säker och privat anslutning
  • Vill ha högre hastigheter (du kan också få högre hastigheter genom att ansluta till den VPN-position som är närmast din fysiska position)
  • Inte har någon preferens vad gäller position

Vill du inte ansluta med Smart position kan du ansluta till någon av övriga VPN-servrar i 105 länder.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s support-team och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Så ansluter du till en Smart position

Se den sektion nedan som är relevant för din enhet.

Windows, Mac, Android och iOS

Som utgångspunkt föreslås Smart position första gången du ansluter till ExpressVPN. Välj On button. för att ansluta.

För att ansluta, tryck på On-knappen.

Linux

För att ansluta med Smart position, ange

expressvpn connect smart

Ange “expressvpn connect smart” för att ansluta till smart position på Linux.

Routrar

Första gången du ansluter till kommer ExpressVPN som standard föreslå Smart position.

Once you see “Connected,” your devices are secured by a VPN.

Om du vill ansluta till Smart position igen efter att du anslutit till andra VPN-positioner:

1. Logga in på din router som kör ExpressVPN.
  2. Välj More icon. på den enhetsgrupp du vill ändra position för.
  3. Välj positionen under Smart position.