Den här guiden går igenom hur du installerar ExpressVPN på Linksys-routrar.

ExpressVPN stöds av följande Linksys-modeller:

• Linksys EA6200
  • Linksys WRT1200AC
  • Linksys WRT1900AC 13J1
  • Linksys WRT1900AC 13J2
  • Linksys WRT1900ACS
  • Linksys WRT1900ACS V2
  • Linksys WRT3200ACM
  • Linksys WRT32X

Ta reda på vilken Linksys-modell du har.

Viktigt: Installation av programvara från tredje part, som ExpressVPN, kan göra garantin ogiltig. Kolla med routerns tillverkare ifall det här gäller dig.

Om du har köpt en förkonfigurerad router från Flashrouters kan du gå vidare direkt och slutföra konfigurationen på routern.

Gå direkt till…

1. Ladda ner ExpressVPN:s programvara
2. Anslut Linksys-routern till internet
3. Installera ExpressVPN:s programvara
4. Anslut routern som kör ExpressVPN
5. Slutför konfigurationen på routern

1. Ladda ner ExpressVPN:s programvara

Ladda ner programvaran på ExpressVPN:s hemsida. Från rullgardinsmenyn väljer du modellen på din Linksys-router

Välj Ladda ner programvara.

Välj din router och klicka på "Ladda ner programvara."

Håll det här webbläsarfönstret öppet. Du kommer behöva aktiveringskoden för installationen senare.

Håll det här webbläsarfönstret öppet. Du kommer behöva aktiveringskoden för installationen senare.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s kundtjänst för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

2. Anslut din Linksys-router till internet

Viktigt: Om du för närvarande är ansluten till en annan router är rekommendationen att du lägger till Linksys-routern som sekundär router på ditt befintliga nätverk. Vill du ersätta en befintlig router med Linksys-routern rekommenderas du att konfigurera Linksys-routern som sekundär router innan du tar bort den befintliga routern.

Innan du går vidare, se till att:

• sätta på din Linksys-router
  • ansluta Linksys-routern till internet (via ett modem eller en befintlig router)
  • ansluta din enhet till Linksys-routern (via wi-fi eller LAN-kabel).

Om du installerar ExpressVPN:s programvara på en befintlig router som redan slutfört den initiala nätverkskonfigurationen kan du gå vidare och installera ExpressVPN:s programvara.

Om du installerar ExoressVPN:s programvara på en ny router som inte slutfört den initiala nätverkskonfigurationen gör du följande:

1. Ange 192.168.1.1 i webbläsarens adressfält
  2. Slutför den initiala nätverkskonfigurationen genom att följa instruktionerna på skärmen.
  3. Gå vidare och installera ExpressVPN:s programvara.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s kundtjänst för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

3. Installera ExpressVPN:s programvara

Viktigt: Om du installerar ExpressVPN:s programvara på din Linksys-router kommer det ersätta routerns nuvarande inställningar, som SSID och lösenord för ditt wi-fi. Du kan återställa routern till Linksys standardprogramvara ifall det behövs.
Viktigt: För Linksys WRT32X följer du de här instruktionerna för att manuellt uppdatera programvaran på din router.

I webbläsarens adressfönster anger du 192.168.1.1 (om du tidigare ändrat din standardgateway hittar du den i dina enhetsinställningar).

Ange Linksys-routerns lösenord ifall du uppmanas till det (som standard är det admin). Välj Logga in.

Fyll i routerns lösenord och klicka på "Logga in".

På routerns adminpanel klickar du på Anslutning.

Klicka på "Anslutning".

Klicka på Välj fil. Välj den ExpressVPN-programvara du laddade ner tidigare och välj sedan Start.

Klicka på "Start" för att ladda upp ExpressVPN:s programvara.

Du kommer att få aviseringar med information om att programvaran inte känns igen och att uppdateringar kräver omstart av routern. Klicka på Ja och Ja för att fortsätta.

När du har installerat programvaran klickar du på Ok för att påbörja en omstart av routern.

Nu har du installerat ExpressVPN:s programvara på Linksys-routern.